Testicul necobort din abdomen, se poate opera laporoscopic?
Wednesday, October 15th, 2014 | 2 comentarii

Buna ziua .baiatul meu de 7 luni are un testicul necoborat, iar ecografic apare a fi in abdomen. oare s-ar putea interveni laparoscopic?

2 raspsunsuri la Testicul necobort din abdomen, se poate opera laporoscopic?

 1. burcea claudia says:

  Buna ziua,baietelul meu are un an si 2 luni,si inca de la nastere a avut testicolele necoborate ( in per asta l-am tot urmarit,atat noi cat si dr ped),am facut eco de scrot ,azi,si dr ecografist ne-a recomandat sa mergem la dr chirurg pediatru.a zis ca nu sunt in abdomen, sus,ca mai coboara uneori,ca sunt flotante amandoua.intreb mele sunt:
  Chiar se poate rez cu tratam cu pregnyl?! Nu are absolut nici o reactie adversa nici acum nici mai tarziu,de la pregnyl?!
  Daca nu se rez cu tratam( desii nu as fii de acord cu el,cu atatia hormoni), in ce consta operatia?! Detalii imi puteti spune?! Se face anestezie generala?! Nu e prea mic pt anestez generala?!
  Se poate opera la paroscopic?!
  Se opereaza acum?! Mai treb sa asteptam,ca poate cobora testicolele?!
  Pana la ce varsta se poate astepta,pt a vedea daca ,coboara testicolele?!sunt cazuri care au stat cu copii pana la trei chiar 6 ani,asa este?! E posibil?!
  Multumesc frumoos.astept raspunsuri……
  Mentionez ca eu am obtinut copilul asta dupa 9 ani de chin( diferite interventii chirurgicale,o insemin artificiala,2 FIV-uri,fara succes,),dar sarcina venita pana la urma pe cale naturala,e cel mai important din viatza mea……..

  • Dr. George Salavastru says:

   Buna ziua,

   In cazul baietelului d-voastra testiculele din ce descrieti sunt posibil flotante si le putem urmarii pana la varsta de 6 ani. De asemeni in cazul testiculelor flotante tratamentul hormonal are o rata de success destul de mare ( necesita un consult endocrinologic ). Operatia nu se face laparoscopic decat in cazul formelor grave cu testiculele situate in abdomen. Anestezia este generala si tehnica chirurgicala se poate explica pe larg si correct doar in cadrul unei consultatii si nu pe blog ( sa va arat unde se fac inciziile, cat de mari…). Varsta pt anestezie o apreciaza doar medical anestezist. Operatiile chirurgicale se fac la orice varsta.